Wood be Hero Skateshop » Skateles » Skateboardlessen - jeugd

Skateboardlessen - jeugd

Wil je leren skateboarden, maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen of kun je het al een beetje? Schrijf je dan nu in voor skateboardlessen. Leer in 5 lessen van een uur de basis van het skateboarden in Oegstgeest, vlakbij Leiden, in Leiderdorp of trek je niveau naar een volgend level! Bij genoeg belangstelling starten we komend seizoen ook in Alphen a/d Rijn! 

Het volgen van skateboardlessen van Wood be Hero Skateshop is een goede en vooral veilige manier om te leren skateboarden of om je skateboardtechnieken te verfijnen en te verbeteren. Zodat je zelf of samen met anderen verder kunt komen met skateboarden. We organiseren skateles vanaf 6 jaar in de bollenstreek en skateboardlessen voor volwassenen!

Geen materiaal? Geen zorgen! Dat kun je gewoon van ons lenen! 

PLANNING 5 SKATELESSEN - VOORJAAR  2021

5 skateboardlessen tijd *niveau plaats
zondag 7 mrt t/m 11 apr 2021 10:00u - 11:00u BASIS Oegstgeest en Leiderdorp
zondag 7 mrt t/m 11 apr 2021 11:15u - 12:15u LEVEL 1 Oegstgeest en Leiderdorp
zondag 7 mrt t/m 11 apr 2021 12:30u - 13:30u LEVEL UP Oegstgeest en Leiderdorp
maandag 8 mrt t/m 12 apr 2021 15:45u - 16:45u BASIS Alphen a/d Rijn
maandag 8 mrt t/m 12 apr 2021 17:00u - 18:00u LEVEL 1 Alphen a/d Rijn

*NIVEAU

Basis: Skatelessen voor beginners

Tijdens deze skateboardlessen leer je de basis van skateboardein:

 • Goed staan, pushen, sturen, slalommen en stoppen
 • Rem- en valtechnieken
 • Tic tacs
 • Eenvoudige tricks: tegen een bank rijden en fakie terug
 • De terminologie en de etiquettes van het skateboarden

Kortom, je leert de basis om goed te kunnen skateboarden door persoonlijke begeleiding van een ervaren instructeur. Bovenop dit alles is het een uur van gegarandeerd plezier!


Level 1: Als je de basis van skateboarden goed onder de knie hebt

Level 1 skateboardlessen zijn het vervolg op de basis beginnerslessen skateboarden.

Als je al goed kunt staan, pushen, sturen, carven en stoppen en als je denkt dat je het beter kan dan een beginner, dan zijn deze skatelessen geknipt voor jou!

Je leert:

 • Meer balans, rem- en valtechnieken 
 • Meer tricks: backside en frontside kickturns
 • Gebruik van skateboardramps: indroppen, van een grote bank afrijden, riding fakie
 • En meer

Level UP:  Als je skateboarden écht serieus neemt 

Met dit level skateboarden begint het echt! Je leert nog meer controle krijgen over je board en je leert kick-ass tricks! 

Wat we gaan doen:

 • Frontside kickturn op een bank en in een quarterpipe
 • Indroppen
 • Ollie
 • Valtechnieken met beschermers
 • Axle stall
 • Meer flat en transition
 • En meer

SFN Skateboardexamen

Wood be Hero werkt samen met de Nederlandse Skateboard Federatie (SFN). Je instructeur houden sowieso je progressie bij, maar mocht je geïnteresseerd zijn dan kunnen we je progressie bijhouden in het skateboardpaspoort van de SFN. Zo weet je precies wat je al kan en welke tricks je nog moet leren om door te gaan naar het volgende level. De tricks in je paspoort worden afgestempeld zodra je zie consistent kan. Je kunt dan op den duur skateboardexamen doen. Vraag er naar!  

Eigen skateboard mee?

Het beste is om tijdens het skaten een "echt" skateboard te gebruiken, dus liever geen longboard, pennyboard of een skateboard van de speelgoedwinkel. Met een goed skateboard beleef je het meeste plezier aan de lessen, alleen dan leer je goed skateboarden! Dus neem vooral je eigen skateboard mee, maar als je twijfelt over je board of je hebt er geen, dan kun je er altijd een van ons lenen. 

Skateboardbescherming verplicht!

Skateboarden leer je het met vallen en opstaan en je doet het geheel op eigen risico, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is daarom verplicht als je jonger bent dan 12 jaar om tijdens de lessen van Wood be Hero een helm, knie-, pols en elleboogbeschermers te dragen Je kunt deze spullen gewoon van ons lenen. Natuurlijk mag je ook je eigen helm en beschermers meebrengen. Vergeet trouwens geen dichte schoenen te dragen!

12 jaar of ouder? 

Als je 12 jaar of ouder bent, dan is de keuze om bescherming te dragen aan de ouder/voogd. De ouder/voogd vinkt op het inschrijfformulier aan of de deelnemer wel of niet met bescherming moet skateboarden. De instructeur van Wood be Hero ziet er op toe, dat de afspraak wordt nageleefd.

Lees alle meest gestelde vragen