Wat heb ik nodig aan materiaal voor skateboardlessen?

  • Professioneel skateboard (uit een gespecialiseerde skateboardwinkel)
  • Helm
  • Knie-, elleboog- en polsbeschermers
  • Gemakkelijk zittende kleding
  • Skateboardschoenen, je kunt ook sportschoenen met een platte harde zool dragen
  • Sokken over de enkels

Al het materiaal - behalve schoenen en de kleding - kun je van ons lenen!

Eigen skateboard mee?

Het beste is om tijdens het skaten een "echt" skateboard te gebruiken, dus liever geen longboard, pennyboard of een skateboard van de speelgoedwinkel. Met een goed skateboard beleef je het meeste plezier aan de lessen, alleen dan leer je goed skateboarden! Dus neem vooral je eigen skateboard mee, maar als je twijfelt over je board of je hebt er geen, dan kun je er altijd een van ons gebruiken, net zoals een helm en knie-, elleboog- en polsbeschermers. Als je meedoet met de lessen dan krijg je 10% korting op alle complete skateboards.

Mag ik zonder helm en bescherming skaten?

Skateboarden leer je het met vallen en opstaan en je doet het geheel op eigen risico, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is daarom verplicht om tijdens de lessen van Wood be Hero Skateschool een helm, knie-, pols en elleboogbeschermers te dragen Je kunt altijd onze spullen gebruiken. De instructeur van Wood be Hero ziet er op toe, dat de afspraak wordt nageleefd.

Liever een nieuwe helm en/of beschermers?

Bij Wood be Hero Skateshop vind je de beste skateboardbescherming: check de skatebescherming in onze webwinkel! Als je meedoet met de lessen dan krijg je 10% korting op alle skatebescherming.

Hoe betaal ik de skateboardlessen?

Nadat je je hebt ingeschreven voor skatelessen, ontvang je van ons een link om voor de lessen te kunnen betalen. Uiteraard kun je ook pinnen in de winkel of het bedrag overmaken op ons rekeningnummer NL47 INGB 0007 6348 20 t.a.v. Super Orange Skateboarding.

Hoe groot is de groep?

We houden de skateboardgroepen graag klein. De groep zal nooit groter zijn dan 10 deelnemers, maar dat is ook echt de max!

Waar worden de skatelessen gegeven?

De skateboardlessen van Wood be Hero Skateschool worden buiten gegeven! De lessen worden in gegeven in verschillende skateparken in de bollenstreek: Hofbrouckerskatepark in Oegstgeest, skatepark de Bloemerd in Leiderdorp, skatepark Adegeest in Voorschoten en skatepark Dwergwier in Leiden.

Hoe oud moet ik zijn om te kunnen deelnemen aan skateboardles?

De minimale leeftijd is 6 jaar.

Wanneer gaat de les niet door?

In principe gaan de lessen altijd door, behalve als de docent ziek is en er kon geen vervanging worden geregeld. Als het regent, gaat de les ook niet door, want het materiaal is daar niet tegen bestand en de obstakels in het park zijn dan te glad. 

Wat als de skateles niet doorgaat vanwege de regen?

Als het regent gaat de skateles niet door. Het park is te glad en daardoor niet veilig, ook is het niet goed voor het materiaal. We houden het weersvoorspelling van Buienradar.nl aan: als een uur van te voren regen wordt voorspeld, dan gaat de les niet door. Check altijd de pagina Gaat skateles door? Daarop vind je of de skateboardles doorgaat of niet. 

We doen ons uiterste best de les te compenseren als de les vanwege het weer gecanceld wordt. Houdt rekening met de volgende mogelijkheden:

  1. De gecancelde les wordt aan de reeks van 5 vastgeplakt, dus als les 6. Het kan natuurlijk zo zijn dat de les 2x wordt geannuleerd vanwege het weer, dan is er ook nog een les 7. We zullen dus tot 2x toe een nieuwe les organiseren als het weer niet meezit. 
  2. We kunnen er ook voor kiezen om een dubbele les te geven.

Aan skateboarden in een buitenpark zit dus een weerrisico. We doen onze uiterste best om alles in goede banen te leiden, helaas hebben we geen invloed op het weer. Houd hier alsjeblieft rekening mee.

Wat als ik zelf een keertje niet kan komen skateboarden?

 

Geeft Wood be Hero Skateschool ook privéles?

Jazeker, Wood be Hero geeft inderdaad ook privéles. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!