WIJ BEZORGEN GRATIS in de gemeenten Alphen a/d Rijn, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Wassenaar en Zoeterwoude #supportyourlocalskateshop

Wat heb ik nodig aan materiaal voor skateboardlessen?

  • Professioneel skateboard (uit een gespecialiseerde skateboardwinkel)
  • Helm
  • Knie-, elleboog- en polsbeschermers
  • Gemakkelijk zittende kleding
  • Skateboardschoenen, je kunt ook sportschoenen met een platte harde zool dragen
  • Sokken over de enkels

Al het materiaal - behalve schoenen en de kleding - kun je van ons lenen, dat kost niets extra's!

Eigen skateboard mee?

Het beste is om tijdens het skaten een "echt" skateboard te gebruiken, dus liever geen longboard, pennyboard of een skateboard van de speelgoedwinkel. Met een goed skateboard beleef je het meeste plezier aan de lessen, alleen dan leer je goed skateboarden! Dus neem vooral je eigen skateboard mee, maar als je twijfelt over je board of je hebt er geen, dan kun je er altijd een van ons gebruiken, net zoals een helm en knie-, elleboog- en polsbeschermers.

Mag ik zonder helm en bescherming skaten?

Skateboarden leer je het met vallen en opstaan en je doet het geheel op eigen risico, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is daarom verplicht als je jonger bent dan 12 jaar om tijdens de lessen van Wood be Hero Skateschool een helm, knie-, pols en elleboogbeschermers te dragen Je kunt altijd onze spullen gebruiken.

12 jaar of ouder? 

Als je 12 jaar of ouder bent, dan is de keuze om bescherming te dragen aan de ouder/voogd. De ouder/voogd vinkt op het inschrijfformulier aan of de deelnemer wel of niet met bescherming moet skateboarden. De instructeur van Wood be Hero ziet er op toe, dat de afspraak wordt nageleefd.

Liever een nieuwe helm en/of beschermers?

Bij Wood be Hero Skateshop vind je de beste skateboardbescherming: check de skate protection in onze webwinkel!

Hoe betaal ik de skateboardlessen?

Nadat je je hebt ingeschreven voor skatelessen, ontvang je van ons een link om voor de lessen te kunnen betalen. Uiteraard kun je ook pinnen in de winkel of het bedrag overmaken op ons rekeningnummer NL47 INGB 0007 6348 20 t.a.v. Super Orange Skateboarding.

Hoe groot is de groep?

We houden de skateboardgroepen graag klein. De groep zal nooit groter zijn dan 10 deelnemers, maar dat is ook echt de max!

Waar worden de skatelessen gegeven?

De skateboardlessen van Wood be Hero Skateschool worden zowel buiten als binnebn gegeven! Buiten skateboarden is uiteindelijk het allerfijnste, maar binnen skateboarden kan ook als het regent! De lessen worden in gegeven in verschillende skateparken in de bollenstreek: Hofbrouckerskatepark in Oegstgeest, skatepark de Bloemerd in Leiderdorp, skatepark Adegeest in Voorschoten en Sassenheim en Voorschoten in het Hofbrouckerpark in Oegstgeest. Dat is tegenover de hockeyvelden. We geven ook les in het nieuwe skatepark bij de fietsbrug tussen de wijken ‘t Duyfrak en Oegstgeest aan de Rijn. Sinds 2020 geven we ook met lessen in de Skatepark de Bloemerd in Leiderdorp en in de skatebowl in Leiden aan de Nieuwe Marnixstraat.

Hoe oud moet ik zijn om te kunnen deelnemen aan skateboardles?

De minimale leeftijd is 6 jaar.

Wanneer gaat de les niet door?

In principe gaan de lessen altijd door, behalve als de docent ziek is en er kon geen vervanging worden geregeld. Ook als het regent, gaat de les niet door, want het materiaal is daar niet tegen bestand en de obstakels in het park zijn dan te glad. 

Wat als de les niet doorgaat door regen?

Als het regent gaat de skateles niet door. Het park is te glad en daardoor niet veilig, ook is het niet goed voor het materiaal. We houden het weersvoorspelling van Buienradar.nl aan: als een uur van te voren regen wordt voorspeld, dan gaat de les niet door. Check altijd de pagina Gaat skateles door? Daarop vind je of de skateboardles doorgaat of niet. 

De gecancelde les wordt achteraan de reeks van de 5 skatelessen vastgeplakt, dus als les 6. Het kan natuurlijk dat er nog een les verregend, dan is er ook nog een 7de les. We zullen tot 2x toe een vervangles verzorgen als het weer niet meezit. Vaker is helaas niet mogelijk. Er zit dus een weerrisico aan, omdat het een buitensport is.

Wat als ik zelf een keertje niet kan komen skateboarden?

Het is helaas niet mogelijk om een les in te halen als je een keertje verhinderd bent. De les vervalt dan jammergenoeg.

Geeft Wood be Hero Skateschool ook privéles?

Jazeker, Wood be Hero geeft inderdaad ook privéles. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!