Wat heb ik nodig aan materiaal voor skateboardlessen?

  • Professioneel skateboard (uit een gespecialiseerde skateboardwinkel)
  • Helm
  • Knie-, elleboog- en polsbeschermers
  • Gemakkelijk zittende kleding
  • Skateboardschoenen, je kunt ook sportschoenen met een platte harde zool dragen
  • Sokken over de enkels

Al het materiaal - behalve schoenen en de kleding - kun je van ons lenen, dat kost niets extra's!

Eigen skateboard mee?

Het beste is om tijdens het skaten een "echt" skateboard te gebruiken, dus liever geen longboard, pennyboard of een skateboard van de speelgoedwinkel. Met een goed skateboard beleef je het meeste plezier aan de lessen, alleen dan leer je goed skateboarden! Dus neem vooral je eigen skateboard mee, maar als je twijfelt over je board of je hebt er geen, dan kun je er altijd een van ons lenen, net zoals een helm en knie-, elleboog- en polsbeschermers. 

Mag ik zonder helm en bescherming skaten?

Skateboarden leer je het met vallen en opstaan en je doet het geheel op eigen risico, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is daarom verplicht als je jonger bent dan 12 jaar om tijdens de lessen van Wood be Hero een helm, knie-, pols en elleboogbeschermers te dragen Je kunt deze spullen gewoon van ons lenen. Natuurlijk mag je ook je eigen helm en beschermers meebrengen.

Vergeet trouwens geen dichte schoenen te dragen!

12 jaar of ouder? 

Als je 12 jaar of ouder bent, dan is de keuze om bescherming te dragen aan de ouder/voogd. De ouder/voogd vinkt op het inschrijfformulier aan of de deelnemer wel of niet met bescherming moet skateboarden. De instructeur van Wood be Hero ziet er op toe, dat de afspraak wordt nageleefd.

Liever een nieuwe helm en/of beschermers?

Bij Wood be Hero Skateshop vind je de beste skateboardbescherming van Technical Safety Gear (TSG) uit Duitsland, voor en door skateboarders, al meer dan 30 jaar! Check de skate protection in onze webwinkel!

Hoe betaal ik de skateboardlessen?

Nadat je je hebt ingeschreven voor skatelessen, ontvang je van ons een link om de lessen te kunnen betalen. Uiteraard kun je ook pinnen in de winkel of het bedrag overmaken op ons rekeningnummer NL47 INGB 0007 6348 20 t.a.v. Super Orange Skateboarding.

Hoe groot is de groep?

Met 5 deelnemers gaan de lessen van start. De groep zal nooit groter zijn dan 10 deelnemers, maar dat is ook echt de max!

Hoe oud moet ik zijn om te kunnen deelnemen aan skateboardles?

De minimale leeftijd is 6 jaar.

Wanneer gaat de les niet door?

In principe gaan de lessen altijd door, behalve als de docent ziek is en er kon geen vervanging worden geregeld. Ook als het regent, gaan de les niet door, want het materiaal is daar niet tegen bestand en de obstakels in het park zijn dan te glad. We laten je tijdig weten als de lessen niet doorgaan: buienradar is hierin leidend. Je ontvangt in ieder geval uiterlijk een uur van te voren hierover een app-bericht van ons. Het advies van Buienradar houden we aan. 

Wat als de les niet doorgaat door regen?

We zullen bij afzegging door het weer, de les opnieuw inplannen. Ga ervan uit dat een invalles altijd een week achter de laatste ingeplande les wordt vastgeplakt. Dus les je op zondag en valt de les uit op een zondag omdat het regent? Dan wordt de nieuwe les de zondag na de laatste les ingepland, dus dat zou dan week 6 zijn, aangezien we bij normaliter 5 weken bezig zijn.

Waar worden de skatelessen gegeven?

De skateboardlessen van Wood be Hero Skateshop worden buiten gegeven! Want buiten skateboarden is uiteindelijk het allerfijnste! De lessen worden in principe gegeven in het Hofbrouckerpark in Oegstgeest. Dat is tegenover de hockeyvelden. We geven ook les in het nieuwe skatepark bij de fietsbrug tussen de wijken ‘t Duyfrak en Oegstgeest aan de Rijn. In 2020 beginnen we ook met lessen in de Skatepark de Bloemerd in Leiderdorp

Geeft Wood be Hero ook privéles?

Jazeker, Wood be Hero geeft inderdaad ook privéles. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!